Kantalupa i pomarańczowe Lassi z anyżem

Kantalupa i pomarańczowe Lassi z anyżem
Przepis kantalupa i pomarańczowy Lassi z anyżem może zaspokoić indyjskie pragnienie w około 10 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 116 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.02 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać sól, kostki lodu, sok z pomarańczy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Sprawdza się jako raczej tani napój. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kantalupa Lassi, Kesar Lassi ~ Saffron Sweet Lassi ~ Punjabi Lassi s, oraz lassi, słodkie punjabi lassi / jak zrobić lassi.

Instrukcje

1
Umieść kantalupę, sok pomarańczowy, Pernod (jeśli używasz) jogurt, miód i sól w blenderze i zmiksuj, aż dobrze się wymieszasz. Być może będziesz musiał pracować partiami. W takim przypadku przenieść mieszaną mieszaninę do dzbana, podczas gdy skończysz pracę. Może to odłożyć na jeden dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
KantalupaKantalupa
PernodPernod
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać każdy lassi indywidualnie, dodając ½ szklanki lodu i około ¼ mieszaniny kantalupy do blendera. Blend aż do dobrze wymieszane. Można to najlepiej osiągnąć, pulsując mieszaninę 6 lub 8 razy, a następnie uruchamiając maszynę w wysokiej temperaturze przez około 1 minutę. Maszyny różnią się mocą, więc używaj swojego osądu. Twoim celem jest gęsta spieniona mieszanka, która łatwo porusza się w słoiku blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
KantalupaKantalupa
LassiLassi
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Posmakuj lassi i skoryguj przyprawę dodatkowym miodem lub solą, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
LassiLassi
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Wlać do schłodzonych szklanek i podawać od razu udekorowane plasterkami pomarańczy i miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn