Kansas City słodko-dymne żeberka

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj żeberek słodko-dymnych w Kansas City. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 1112 kalorii, 26g białka, oraz 63g tłuszczu na porcję. Na 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cytryn, marki handlowej, żeberka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać Cukierki Czekoladowe marki m&m ' s, Możesz śledzić to danie główne z Ciasto Maślane Bezglutenowe (Opcja Cytrynowa) jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sweet ' N ' Smoky Kansas City żeberka, Kansas City BBQ żeberka, oraz Żebra W Stylu Kansas City dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć każdy stojak żeber lub niech rzeźnik zrobi to za Ciebie.
Umieść żeberka na dużej nieaktywnej patelni do pieczenia.
Nalej cydr na żeberka. Wyciśnij sok z cytryn nad żebrami, łapiąc nasiona palcami. Obróć żebra kilka razy, aby pokryć całość marynatą. W razie potrzeby niech żeberka marynować w lodówce, pokryte, przez 4 do 6 godzin, obracając kilka razy.
Odcedzić żebra i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Posypać 1/2 szklanki rub po obu stronach żeber, klepanie go na mięso palcami.
Odstawić żeberka do lodówki, przykryte, na 1 do 2 godzin.
Ustaw grill do pośredniego grillowania i rozgrzej do średniego. Jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, umieść dużą patelnię na środku. Jeśli używasz grilla gazowego, umieść wszystkie zrębki w pudełku dla palaczy lub w woreczku dla palaczy i rozgrzej do wysokiej, aż zobaczysz dym, a następnie zmniejsz ciepło do średniego.
Gdy gotowy do gotowania, Jeśli za pomocą węgla drzewnego, wrzucić 1 szklankę zrębków na węgle.
Umieść żebra na środku gorącego rusztu, z dala od ciepła. Przykryj grill i gotuj żeberka przez 2 do 3 godzin. Po 30 minutach spryskaj żeberka cydrem jabłkowym i kontynuuj spryskiwanie co pół godziny, aż będziesz gotowy do posmarowania sosem. Jeśli korzystasz z grilla na węgiel drzewny, musisz dodać 12 świeżych węgli i 1/2 szklanki zrębków na stronę po każdej godzinie.
Lekko posmarować żeberka 1 szklanką sosu 20 minut przed żeberka są gotowe. Gdy żeberka są w pełni ugotowane, mięso będzie skurczył się z powrotem z kości o 1/4 cala, a mięso będzie na tyle delikatne, aby rozerwać palcami. Ale nie przegotować; żeberka powinny mieć trochę żuć do nich. Jeśli żeberka zaczną wysychać, zawiń je w folię aluminiową na ostatnią godzinę gotowania.
Przenieś żebra na talerze lub talerz.
Żeberka posypać pozostałą masą i lekko posmarować ponownie sosem barbecue.
Pozostawić żeberka na kilka minut, a następnie podawać z pozostałym sosem barbecue na boku.
Można również gotować żeberka w palaczu. Palić przez 4 do 5 godzin w temperaturze 225 ° F
Jest to wspaniały sposób, aby przygotować dziecko powrotem żeberka. W takim przypadku musisz pozwolić od 1 do 1 1/2 godziny na pośrednie grillowanie lub od 2 do 3 godzin na gotowanie w palaczu.
Fragment How To Grill (Workman) Copyright 2001 by Steven Raichlen