Kanapki z łososiem i Guacamole
Kanapki z łososiem i Guacamole mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 6,37 zł / porcja. Jedna porcja zawiera 901 kalorii, 48g białka, oraz 62 g tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz applewood - wędzony boczek, papryka jalapeno, szalotki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Kanapki Z Guacamole, Dynia, Guacamole i Szwajcarskie kanapki, oraz Kanapki z kurczaka Fajita z Guacamole i boczkiem.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Umieść stojak do pieczenia na blasze i połóż boczek na stojaku. Piecz przez 15 do 20 minut, aż zbrązowieje.
Wyjąć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
W międzyczasie przygotuj guacamole.
Umieść awokado, sok z limonki, szalotki, czerwona cebula, pieprz jalapeno, czosnek, 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w misce do mieszania i rozgnieść mniej więcej razem z widelcem. Smak przypraw; powinien być bardzo mocno przyprawiony. Odstawić.
Po zakończeniu boczku podgrzej suchą żeliwną patelnię na dużym ogniu przez 5 minut. Filety z łososia osuszyć papierowymi ręcznikami, posmarować na całej powierzchni-od góry do dołu-oliwą z oliwek i obficie posypać solą i pieprzem.
Umieść filety w skórce patelni do góry i pozwól im gotować bez przeszkadzania im przez 2 minuty dokładnie. Za pomocą metalowej szpatułki ostrożnie obrócić filety i gotować jeszcze przez 2 minuty.
Przenieść patelnię do piekarnika na 2 minuty (Czas To ostrożnie!).
Łososia wyjąć na talerz i przykryć szczelnie folią aluminiową. Pozostawić na 10 minut.
Podczas gdy łosoś odpoczywa, pokrój rolki ciabatta na pół w poprzek, umieść je pokrojone bokiem na patelni i tosty w piekarniku przez 5 do 10 minut, aż lekko tosty.
Aby złożyć kanapki, umieścić DNA rolek ciabatta na desce i rozprowadzić każdy z 2 zaokrąglone łyżki guacamole.
Zdjąć skórkę z filetów z łososia, przeciąć każdy filet na pół w poprzek i umieścić obie połówki na guacamole.
Dodaj 2 plastry boczku, garść rukoli i posypkę solą.
Rozłóż kolejną zaokrągloną łyżkę guacamole na spodniej stronie górnego chleba i połóż na wierzchu. Kontynuuj układanie wszystkich kanapek.
Każdą kanapkę przeciąć na pół po przekątnej i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.