Kanapki z tuńczykiem Niçoise z majonezem oliwkowym
Kanapki z tuńczykiem Niçoise z oliwkowym majonezem to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 561 kalorii, 29g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka pasty anchois, jajka ugotowane na twardo, stały tuńczyk i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kanapki Z Tuńczykiem Nicoise, Piknikowy Tydzień: Kanapki Z Tuńczykiem Nicoise, oraz Grillowane kanapki z tuńczykiem z cebulą, papryką i majonezem z Chile-Cilantro.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w małej misce.
Połącz tuńczyka i następne 5 składników w średniej misce; odstawić.
Mieszankę majonezu rozprowadzić po jednej stronie każdej kromki chleba. Rukolę podzielić równomiernie na 4 kromki chleba; na wierzch położyć plastry pomidora.
Rozłóż mieszaninę tuńczyka równomiernie na plastrach pomidorów; top z pozostałymi 4 kromkami chleba.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino można spróbować jest Tinga Rio Reserve Merlot. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tinga Rio Reserve Merlot]()
Tinga Rio Reserve Merlot
Rubinowa czerwień w Kolorze z nutami malin i truskawek na nosie. Słodkie przyprawy przeszły na podniebieniu z francuskiego i amerykańskiego dębu, a podniebienie kończy się miękkimi okrągłymi taninami. Certyfikowany zrównoważony i certyfikowany weganizm.