Kanapki z serem prasowanym
Kanapki z serem prasowanym mogą być właśnie przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 32 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 6 g tłuszczu i łącznie 68 kalorii. Za 30 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza według tego przepisu zajmie to około 48 godzin i 20 minut. Ten przepis przypadł do gustu trzem smakoszom i kucharzom. Jeśli masz pod ręką czosnek, ser mozzarella, rozmaryn i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 20%, to danie nie jest tak wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Prasowane kanapki z gruszką, szynką i serem, Prasowane kanapki kubańskie i Prasowane włoskie kanapki.
Instrukcje
Myślę, że proste przepisy to najlepszy sposób na rozpoczęcie posiłku. Ser topiony pod każdą postacią to coś, co uwielbia każdy. Uważam, że te kanapki tylko sprawiają, że ludzie chcą później zjeść więcej!
W małej misce dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek i wyciśnięty czosnek. Mieszaj do połączenia.
Połóż 4 kromki chleba na płaskiej powierzchni. Osusz ser mozzarella z wilgoci i połóż 4 kromki na 4 kawałkach chleba.
Posyp pieprzem aleppo i skrop mieszanką czosnku i oliwy.
Posyp solą morską i pieprzem, do smaku. „Obierz” tymianek z łodyg i połóż go na serze. Zrób to samo z rozmarynem, ale oszczędniej.
Przykryj ser pozostałymi 4 kromkami chleba i przekrój każdą kanapkę na pół i jeszcze raz na pół, tak aby uzyskać 4 osobne kawałki. Ułóż je w jednej warstwie na małej blasze do pieczenia lub dużej płycie i przykryj blachą do pieczenia lub talerzem, aby je obciążyć. Kanapki schładzamy przez noc. Dzięki temu będą bardziej płaskie i lepiej zintegrują smaki.
Następnego dnia na dużej patelni na małym ogniu rozgrzej pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek. Gdy oliwa z oliwek zacznie lekko dymić, dodaj kanapki i smaż je z jednej strony, aż się zarumienią. Odwróć i smaż po drugiej stronie, aż będzie rumiany. Jeśli to konieczne, gotuj partiami.
Przełożyć na półmisek i doprawić solą. Posyp marynowanymi szalotkami i natychmiast podawaj.
Kwasowość octu i cebulowy „kęs” cebuli sprawiają, że jest to element rozjaśniający moje kanapki z serem. Unikam soli i pieprzu, aby skupić się na kwasowości cebuli.
Połóż szalotki na desce do krojenia i ostrym nożem pokrój je w cienkie plasterki, zaczynając od białej części, a kończąc na zielonej.
Dodaj szalotki do małej miski z octem z czerwonego wina i oliwą z oliwek. Wymieszaj i odstaw na 1 do 2 godzin, aby ocet zadziałał magicznie. W razie potrzeby szalotki można przykryć i przechowywać w lodówce przez noc.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe musujące to moje ulubione przystawki. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Taittinger Brut La Francaise. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 45 dolarów.
![Taittinger Brut La Francaise]()
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.