Kanapki z sałatką z kurczakiem w curry
Przepisów na danie główne nigdy nie jest za dużo, więc wypróbuj kanapki z sałatką z kurczakiem w curry. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 3,39 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 46 g białka, 63 g tłuszczu i łącznie 1070 kalorii. Ten przepis z Foodnetwork wymaga migdałów, młodej rukoli, koszernej soli i pieprzu oraz dobrego chleba na zakwasie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 5 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 71%. Spróbuj kanapek z sałatką z kurczakiem w curry, kanapek z sałatką z kurczaka w curry i kanapek z sałatką z kurczaka w curry, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Wyjmij kurczaka z lodówki, aby nabrał temperatury pokojowej. Wyłóż grubą blachę do pieczenia folią.
Połóż kurczaka na blasze do pieczenia, a w zagłębieniu umieść połówki cytryny.
Posyp skórę solą i pieprzem i delikatnie skrop oliwą z oliwek. Piecz kurczaka, aż termometr włożony w najgrubszą część uda wskaże 165 stopni F, 1 godzinę 15 minut.
Wyjmij z piekarnika i odstaw na 30 minut.
W średniej misce wymieszaj majonez, jogurt, curry w proszku, sok z cytryny, galaretkę z ostrej papryki, musztardę Dijon i zieloną cebulę, dopraw solą i pieprzem.
Pokrój schłodzonego kurczaka na kawałki i usuń skórę. Pokrój na kawałki. Do mieszanki majonezowej włóż kurczaka, wędzone migdały i żurawinę.
Dodaj dużą gałkę sałatki z kurczakiem do kromki chleba i posyp młodą rukolą i drugą kromką chleba. Przekrój na pół i podawaj.