Kanapki z pstrągiem wędzonym i ogórkiem
Kanapki z wędzonym pstrągiem i ogórkiem to danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 180 kalorii. Na 3,81 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką ogórek, rukolę, sos chrzanowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. 66 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kanapki Z Wędzonym Pstrągiem I Ogórkiem, Kanapki Z Ogórkiem Open Faced, oraz Kanapki Z Pstrągiem Wędzonym Ogórkiem.
Instrukcje
Rybę płatkować w dużej misce, a następnie wymieszać z kwarkiem i sosem chrzanowym do smaku. Doprawić czarnym pieprzem i wycisnąć sok z cytryny.
Pieczywo tostujemy, a każdy kawałek przykrywamy plastrami ogórka i rukolą. Łyżka pół pt pstrąga na wierzchu każdego i podawać z połową pomidorków koktajlowych na boku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje do wędzonego pstrąga. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.