Kanapki Z Kubańskim Stekiem
Kanapki z kubańskim stekiem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 388 kalorii, 38g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na $4.6 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, pietruszkę płaską, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kubańskie kanapki i Kubańskie suwaki, Stek z kubańskiej spódnicy z pomidorowym Escabeche i sosem z mango, oraz Kubańskie Kanapki.
Instrukcje
Pokrój stek na 2 równe kawałki i umieść w zamykanej plastikowej torbie lub pojemniku.
W blenderze umieścić oliwę z oliwek, kolendrę, Bazyl, pietruszkę, sok z limonki, czosnek i 1 łyżkę soli i wymieszać na gładką masę. Rezerwy 1/2 szklanki mieszanki ziołowo-olejowej i przechowywać w lodówce.
Dodaj pozostałą mieszaninę do mięsa, równomiernie rozprowadź i marynuj w lodówce przez co najmniej 3 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Bochenek ciabatta pokroić wzdłuż i w razie potrzeby usunąć nadmiar chleba z wnętrza.
Wyjąć mięso z marynaty; wyrzucić marynatę.
Umieścić na ręczniku papierowym, wycierając nadmiar marynaty.
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu i dodaj 1 łyżkę oleju rzepakowego. Gdy patelnia jest gorąca, dodać mięso i gotować, aż średnio rzadkie, o 4 do 5 minut na stronę, w zależności od grubości.
Umieścić mięso na desce do krojenia i przykryć folią. Powtórz z innym kawałkiem mięsa, tylko dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Umieścić chleb bezpośrednio na stojaku piekarnika i tosty, około 5 minut.
Podgrzać pozostałą łyżkę oleju na patelni grillowej na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż tylko zaczyna się brązowy, ale nadal chrupiące, o 1 minutę.
Zdjąć z ognia i doprawić solą, do smaku.
Weź zarezerwowaną mieszankę ziołowo-olejową i umyj wnętrze obu połówek chleba. Stek pokroić cienko na boki i umieścić na dolnej połowie chleba. Top z cebulą, a następnie pozostały chleb. Pokroić w ćwiartki i podawać.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.