Kanapki z jajkiem i rzeżuchą
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich lacto ovo do swojej kolekcji, kanapki z jajkiem i rzeżuchą mogą być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 13 g białka , 19 g tłuszczu i łącznie 335 kalorii . Za 67 centów za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. 354 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup pieprz, masło, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Wielu osobom naprawdę spodobał się ten przystawka. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 57% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też podobne przepisy: Kanapki z ogórkiem i miętą , Kanapki z sałatką jajeczną i estragonem i Ciasteczka migdałowe .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj jajka, rzeżuchę, oliwki, majonez, sól i pieprz.
Posmaruj masłem jedną stronę każdej kromki chleba.
Rozsmaruj mieszankę jajeczną na posmarowanej masłem stronie czterech kromek chleba. Przykryj pozostałymi kromkami chleba. Przykryj pozostałym chlebem, posmarowaną masłem stroną do dołu. Używając 3-calowej foremki do ciastek w kształcie liścia ostrokrzewu, wytnij dwie kanapki z każdej kanapki.