Kanapki z filetem z ryby tofu
Kanapki z filetem z ryby tofu to przepis bezmleczny, składający się z 4 porcji. Za 1,7 dolara za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 629 kalorii , 16 g białka i 43 g tłuszczu na porcję. Ten przepis polubiło 55 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oliwy z oliwek, sosu tatarskiego, proszku cebulowego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 54% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Kanapki z filetem rybnym z tofu , Kanapki z filetem rybnym z cytryną i pieprzem oraz Filet O'tofu .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W misce wymieszaj bułkę tartą z proszkiem z wodorostów, sproszkowanym czosnkiem, papryką, sproszkowaną cebulą i solą. Zanurzaj plasterki tofu w oliwie z oliwek, następnie w mieszance bułki tartej i lekko poklepuj, aby dobrze je pokryło.
Piec na blaszce w nagrzanym piekarniku przez 30 minut. Gdy pierwsza strona będzie złotobrązowa i lekko chrupiąca, przewróć ją na drugą stronę i dokończ pieczenie.
W międzyczasie wymieszaj majonez, przyprawę i sok z cytryny, aż dobrze się wymieszają. Kiedy tofu będzie już prawie gotowe, posmaruj każdą połówkę bułki oliwą z oliwek i opiekaj w piekarniku.
Podawać z sosem tatarskim i ulubionymi przyprawami kanapkowymi.