Kanapki z fetą, fasolą Garbanzo i bakłażanem Pita
Feta, fasola Garbanzo i bakłażan Pita kanapki wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 262 kalorie, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka fasoli garbanzo, mięta, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest solidne. Spróbuj Kanapki Z Fetą, Fasolą Garbanzo I Bakłażanem Pita, Kanapki pita z jagnięciną i bakłażanem, oraz Kanapki Pita z fetą, ogórkiem i szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj kostki bakłażana i cebulę; smażyć, aż będzie miękka i zacznie brązowieć, o 9 protokół. Wymieszaj fasolę garbanzo, kminek i sok z cytryny. Sauté aż do ogrzania i smaki mieszanka, dodając tyle ciecz fasoli garbanzo przez łyżki stołowe do zwilżania, jeśli mieszanina jest sucha, o 4 protokół. Wymieszać 3 łyżki mięty i 3 łyżki sera feta. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Pieczywo pita przeciąć w poprzek na pół. Łyżka mieszanki bakłażana do pieczywa pita.
Nadzienie posypać pozostałą miętą i fetą i podawać.