Kanapki z favą i sałatką jajeczną
Kanapki z favanem i sałatką jajeczną to bezmleczne i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 712 kalorii, 24g białka, oraz 50 g tłuszczu. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, sałatkę fava, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kanapki Z Sałatką Jajeczną, Kanapki z kurczakiem z sałatką z korzenia selera, oraz Kanapki z indykiem, Brie i Nektarynką z sałatką z rukoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić sałatkę fava: w misce grubo rozgnieść fasolę fava blenderem do ciast. Wymieszać z olejem, sokiem z cytryny i solą. Odstawić.
Zrobić sałatkę jajeczną: jajka obrać i pokroić w plasterki; odstawić. Używając moździerza i tłuczku, grubo zmiel czosnek, nasiona kolendry, chile, nasiona kminku i sól, aby tabil. Wymieszać z majonezem, lekko zmiażdżyć.
Obficie posmaruj jedną stronę toastów majonezem tabil. Ułóż warstwę jaj na wierzchu, a następnie łyżkę sałatki fava nad jajkami. Posiekaną kolendrę rozetrzeć na kanapkach i udekorować liśćmi kolendry.
Podawać kanapki z otwartą twarzą i jeść nożem i widelcem.
* Znajdź w alejce przypraw w dobrze zaopatrzonych supermarketach, rynkach latynoskich i americanspice.com.
Jak Double-Shell Favas: sprawia, że 2 filiżanki 30 minut łza otwarte 3 lbs. fava pods*.
Dodać fasolę ze strąków do garnka z wrzącą osoloną wodą i powrócić do wrzenia. Gotuj, aż fasola będzie miękka pod skórą (szczelina do sprawdzenia), 2 protokół.
Odcedzić; spłukać zimną wodą. Obierz skórzaną skórę, rozrywając fasolę na zaokrąglonych końcach i wyskakując z fasoli. * Znaleźć w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych i rynkach rolnych. Make ahead: wszystkie z wyjątkiem końcowego peelingu, do 1 dnia, schłodzone.