Kanapki z bakłażanem ze szpinakiem i Fontiną
Kanapki z bakłażanem ze szpinakiem i Fontinanem to bezglutenowe przepis z 7 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 272 kalorie. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz ser fontina, bakłażany, szpinak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Bakłażan, Czerwona Papryka I Fontina Panini Z Sałatką Szpinakową, Bakłażan, pomidor i Pizza Fontina, oraz Bakłażan, Fontinan i Panini pomidorowe.
Instrukcje
Posypać bakłażanem 1/2 łyżeczki soli.
Umieść połowę bakłażana na blasze do pieczenia; broil 5 minut z każdej strony lub aż lekko rumiane. Powtórz procedurę z pozostałym bakłażanem.
Doprowadzić wodę do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku.
Dodaj szpinak; przykryć i gotować 2 protokół lub aż zwiędnie.
Szpinak położyć na kilku warstwach ręczników papierowych; przykryć dodatkowymi ręcznikami papierowymi.
Odstawić 5 minut, naciskając od czasu do czasu. Grubo posiekać szpinak.
Podgrzej średnią patelnię pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, papryka czerwona, i czosnek; gotować 4 minut lub aż cebula jest miękka, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać sok z cytryny; gotować 30 sekund lub aż płyn odparuje.
W misce wymieszać mieszankę cebuli i posiekanego szpinaku; wymieszać 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu.
Połączyć fontina i parmezan w małej misce. Praca z 1 plaster bakłażana na raz, rozprowadzić około 2 1/2 łyżki mieszanki szpinaku równomiernie na każdym z 14 plasterków bakłażana; posypać każdy z około 2 łyżeczki mieszanki sera. Przykryć pozostałymi plastrami bakłażana i delikatnie docisnąć.
Mleko i białka połączyć w średniej misce, mieszając trzepaczką. Pracując z 1 kanapką na raz, szczotkuj obie strony każdej kanapki mieszaniną mleka i pogłębiaj w polencie.
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj połowę kanapki; gotować 5 minut z każdej strony lub aż rumiane. Powtórz procedurę z 2 łyżeczkami oleju i pozostałymi kanapkami.
Podawać z cytrynowymi klinami.