Kanapki Z Bakłażanem Parmezanem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kanapek z bakłażanem parmezanem. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.78 za porcję. Jedna porcja zawiera 357 kalorii, 20g białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Mieszanka chrupiący chleb, Panko bułka tarta, przyprawy, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kanapki Z Bakłażanem Parmezanem, kanapki z parmezanem z bakłażanem, oraz Pieczone bakłażany parmezan kanapki kieszonkowe z grzybami Portobello.
Instrukcje
Posypać bakłażana równomiernie z obu stron solą i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Białka ubić w płytkiej misce do uzyskania piany. Odstawić.
Połączyć bułkę tartą, parmezan, włoskie przyprawy, i pozostałe 1/4 łyżeczki pieprzu w misce.
Plastry bakłażana zanurzyć w białkach jaj i zagrzebać w mieszaninie bułki tartej. Ułóż na stojaku z drutu pokrytego sprayem do gotowania w wyłożonej folią aluminiową 15-x 10-calowej patelni jellyroll. Lekko pokryć plastry bakłażana równomiernie po obu stronach sprayem do gotowania.
Piec w 375 przez 20 do 25 minut lub do złotego koloru i bakłażan jest miękki, dodając połówki chleba do piekarnika w ciągu ostatnich 5 minut.
Rozprowadzić równomiernie sos do makaronu na pokrojonych bokach chleba. Ułóż bakłażana na dolnej połowie chleba; posypać serem.
Broil 6 cali od ciepła 2 minut lub aż ser topi. Przykryć górną połową chleba.
Pokroić w 6 kanapek i podawać z sosem makaronowym, jeśli chcesz.
* 1 szklanka włoskiej bułki tartej może być zastąpiona bułką tartą panko.