Kanapki z bakłażanem i kozim serem z pomidorowym sosem estragonowym
Kanapki z bakłażanem i kozim serem z pomidorowym sosem estragonowym wymagają ok. 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 545 kalorii, 30g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.21 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka jaj, cukier, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć olej do gotowania można śledzić to danie główne z Surowy sernik jagodowy z polewą okruchową jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest dobre. Podobne przepisy to Kanapki Z Bakłażanem Z Kozim Serem, Pomidorem I Bazylią, Kanapki z bakłażanem i kozim serem, oraz Kurczak smażony z kozim serem w sosie wiśniowo-estragonowym.
Instrukcje
W średnim rondlu rozgrzać oliwę na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodaj pomidory, estragon, 3/4 łyżeczki soli i cukier i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 25 minut. Wymieszać w 1/4 łyżeczki pieprzu.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 35
W średniej misce, połączyć bułkę tartą, parmezan, a pozostałe 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Zanurzyć każdy kawałek bakłażana w jajkach, a następnie w mieszaninie okruchów chleba, dobrze powlekając. Na dużej patelni podgrzać około pół cala oleju do gotowania na umiarkowanym ogniu, aż będzie bardzo gorąco. Bakłażan smażyć na gorącym oleju, partiami, obracając raz, aż złoty i gotowane przez, 1 do 2 minut na stronie.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Ułóż połowę plastrów bakłażana w jednej warstwie na blasze do pieczenia. Kładziemy kawałek koziego sera na wierzchu każdego, a następnie top z pozostałymi plastrami bakłażana.
Piec, aż ser się rozpuści, około 10 minut.
Umieść sos na talerzach i top z bakłażanem.
Rekomendacja wina: oto dobry pretekst do spróbowania północnego włoskiego merlota. Świeże, lekkie, cierpkie i aromatyczne wino ma smaki śliwkowe i ziołowe, które będą tu doskonałe. Favor one z Friuli nad bogatszymi, często starzonymi beczkami wersjami z Toskanii.