Kanapki Pita z fetą, ogórkiem i szpinakiem
Kanapki z fetą, ogórkiem i szpinakiem Pita to Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś ząbek czosnku, pieprz cayenne, ogórek w szklarni i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zwykły beztłuszczowy jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z Jogurt Limonkowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pita - sałatka chlebowa z ogórkiem, miętą i fetą, Sałatka Z Pieczywa Pita Z Ogórkiem, Miętą I Fetą, oraz Kanapki Z Fetą, Fasolą Garbanzo I Bakłażanem Pita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać jogurt, czosnek i cayenne w małej misce. Doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill.)
Wymieszaj ogórek, suszone pomidory, zieloną cebulę, miętę, ocet i olej w dużej misce. Wymieszać ze szpinakiem i serem feta. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Odstawić przygotowując chlebek pita.
Rozgrzej piekarnik do 177°. zawiń pieczywo pita w folię.
Umieścić w piekarniku, aż do ogrzania przez, o 10 protokół. Połówki pita wypełnić mieszaniną ogórka. Łyżka trochę sosu jogurtowego do każdej połówki pita.
Podawać, przekazując pozostały sos jogurtowy osobno.
W porcji: kalorie, 276; tłuszcz całkowity, 6 g; Tłuszcze nasycone, 3 g; cholesterol, 17 mg