Kanapki jajeczne z sałatką z rukoli
Kanapki jajeczne z sałatką z rukoli mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru porannego posiłku. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 183 kalorie, 6G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz jajka, oliwę z oliwek, chrupiącego chleba i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Sałatka Z Rukolą Z Kurczakiem Kanapki Z Otwartą Twarzą, Kanapki z figami z rukolą i parmezanem, oraz Kanapki z ricottą, rukolą i jajkiem sadzonym.
Instrukcje
Czosnek i majonez wymieszać w małej misce.
Rozprowadzić majonez na 1 stronie kromki chleba.
Wymieszaj rukolę z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, solą i czarnym pieprzem w misce, aż będzie pokryta; podziel rukolę na czwarte części, umieszczając każdą porcję na majonezowej stronie kromki chleba.
Spryskaj patelnię sprayem do gotowania, umieść na średnim ogniu i rozbij jajka na patelni, po jednym na raz. Gotować tylko z jednej strony, aż białka będą twarde, a żółtka lekko cieknące, 2 do 3 minut. Jajka przyprawiamy solą i czarnym pieprzem. Delikatnie umieść jajko na każdej kanapce z otwartą twarzą.