Kanapka prasowana z pieczonym bakłażanem
Kanapka prasowana z pieczonym bakłażanem to Wegetariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 480 kalorii, 14g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mozzarellę, ocet balsamiczny, bakłażany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Prasowana kanapka piknikowa z pieczoną czerwoną papryką i pastą Pepperoncini, Tłoczona Kanapka Piknikowa, oraz Prasowana Kanapka Z Bajglem.
Instrukcje
Rozgrzej grill do średniej wysokości.
Umyć bakłażany, pokroić w grube okrągłe kawałki, z 4 łyżkami oliwy z oliwek; posypać solą i pieprzem. Bakłażan Grill, aż grill znaki tworzą (2-3 minuty); flip, i grill do miękkości (3-4 minuty więcej).
Wyjąć i skropić octem balsamicznym.
Bagietkę pokroić na 4 kawałki, każdy pokroić na pół.
Umyć dno bagietki równomiernie z 1 łyżką stołową plus 1 łyżeczką oliwy z oliwek. Pokroić mozzarellę na 8 plasterków; połową plasterków pokroić między kanapki. Top każdej kanapki z 1/2 szklanki liści świeżej bazylii, 3-4 plastry bakłażana, pozostały ser, i topy bagietki. Naciśnij kanapki w prasie panini lub na dużej patelni na średnim ogniu przez 3 minuty na stronę.