Kanapka Focaccia Giant
Giant Focaccia Sandwich to przepis śródziemnomorski na 12 osób. Jedna porcja zawiera 432 kalorie , 16 g białka i 13 g tłuszczu . Za 1,15 dolara za porcję przepis ten pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką jajko, sól czosnkową, pomidory i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Niewielu osobom naprawdę spodobało się to danie główne. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 55 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 56% , to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Faszerowane gigantyczne muszle morskie lub manicotti , Bad Boy "Gigantyczne podwójne czekoladowe ciasteczka i Gigantyczne kanapki Oreo - bezglutenowe i bezmleczne .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, płatki owsiane, drożdże i sól. W rondlu podgrzej wodę, melasę i masło do 120-13
Dodaj do suchych składników i ubijaj, aż masa będzie wilgotna.
Umieść w natłuszczonej misce; przekręć raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 45 minut.
Włóż ciasto na natłuszczoną 14-calową blachę do pizzy. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi objętość, około 30 minut.
Posyp cebulą, ziarnami sezamu i solą czosnkową.
Piec w temperaturze 350 stopni przez 30–35 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Wyjąć na kratkę i odstawić do ostygnięcia.
Przekrój focaccię na pół w poziomie; posmaruj majonezem i musztardą przecięte boki. Na dolnej połowie ułóż sałatę, szynkę, ser, cebulę, zieloną paprykę i pomidory. Wymień połowę chleba. Schłodź do momentu podania.