Kanapka Elvis (grillowane masło orzechowe, boczek i banan)
Kanapka Elvis (grillowane masło orzechowe, boczek, i banan) może być tylko przyprawa szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1301 kalorii, 35g białka, oraz 102g tłuszczu każdy. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 442 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać kremowe masło orzechowe, cukier granulowany, boczek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Elvis Presley ' s Hot Peanut Butter and Banana Sandwich, Elvis Cookies:" Peanut Butter " Banana Bacon Chocolate Chip Cookies, oraz Bananowe pieczone pączki z masłem orzechowym i boczkiem {Elvis Donuts} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry, 6 do 8 protokół. Łyżką szczelinową przełożyć boczek na papierowy ręcznik wyłożony płytką i schłodzić do temperatury pokojowej, około 5 minut. Wymieszać z masłem orzechowym; rezerwy.
Przenieść wytopiony tłuszcz do małej miski.
Połączyć masło i cukier granulowany w małej misce. Wymieszać 2 łyżki tłuszczu z boczku.
Rozprowadzić po 1 stronie każdej kromki chleba.
Ciepła 2 łyżki tłuszczu w teraz pustej patelni na średnim ogniu.
Dodać banany i brązowy cukier i gotować, aż karmelizowane, 2 do 3 protokół.
Zdjąć z ognia, dodać bourbon i zapalić zapałką. Kiedy płomienie gasną, przenieś na talerz.
Posmarować każdą kromkę chleba (na gładkiej stronie) z około 3 łyżkami mieszanki masła orzechowego.
Rozłóż plasterki banana równomiernie między 4 kromkami chleba, następnie odwróć pozostałe 4 kromki i delikatnie naciśnij, aby się przylgnąć.
Patelnia ciepła na średnim ogniu. Kanapki gotować, 2 na raz, aż chrupiące i złoty, 2 do 3 minut na stronie.
Przenieść do regału chłodzącego i pozostawić do Ustawienia około 3 minut przed podaniem.