Kanadyjskie Bułeczki Klonowe
Kanadyjskie bułeczki klonowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 331 kalorii, 6G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 56 centów za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Kilka osób naprawdę lubiło to szkockie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 22 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka proszku do pieczenia, orzechy włoskie, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest dobre. Spróbuj Kanadyjskie Ciasteczka Klonowe, Kanadyjskie Ciasto Z Syropem Klonowym, oraz Boczek Kanadyjski Suszony Klonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozłóż orzechy włoskie na blasze do pieczenia.
Grzać orzechy włoskie w nagrzanym piekarniku, aż orzechy staną się złociste i pachnące, o 5 protokół. Obserwuj uważnie; orzechy mogą szybko się palić. Odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Zwiększyć temperaturę piekarnika do 375 stopni F (190 stopni C).
Umieść 3 łyżki mąki, 3 łyżki brązowego cukru i 1/2 szklanki schłodzonych orzechów włoskich w małej misce.
Pokroić w 2 łyżki masła za pomocą dwóch noży lub blendera do ciasta, aż mieszanina przypomina grube okruchy.
Ubić razem 2 szklanki mąki, 2 łyżki brązowego cukru, proszek do pieczenia i sól.
Pokroić w 1/2 szklanki masła za pomocą dwóch noży lub blendera do ciasta, aż mieszanina przypomina drobną okruchy. Wymieszać w pozostałych 1/2 szklanki orzechów włoskich.
Ubij razem 1/3 szklanki syropu klonowego i jajka w małej misce; wymieszać z mieszaniną mąki. Stopniowo wymieszaj tyle mleka, aby ciasto opuściło boki miski i uformowało kulkę.
Ciasto ułożyć na lekko posypanej mąką powierzchni.
Zwijamy delikatnie w mące do obtarcia; zagniatamy lekko około 10 razy. Pat w 8-calowym okręgu na nieczystej blasze do pieczenia.
Posmarować mlekiem; posypać równomiernie polewą. Podziel ciasto na 8 klinów nożem, ale nie oddzielaj klinów.
Piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor, około 15 minut.
Natychmiast wyjąć z blachy do pieczenia i oddzielić bułeczki.
Podawać na ciepło z bitą śmietaną i syropem klonowym.