Kanadyjska Żółta zupa grochowa z szynką

Kanadyjska Żółta zupa grochowa z szynką
Kanadyjska Żółta zupa grochowa z szynką jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 12 porcjami. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta zupa ma 153 kalorie, 10g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 14 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 50 minut. Mieszanka soli koszernej, seler, tymianek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Zupa grochowa żółta z boczkiem kanadyjskim, Francusko-Kanadyjska Zupa Grochowa, oraz Zupa Z Groszku I Soczewicy Z Boczku Kanadyjskiego (Garnek Crock).

Instrukcje

1
Do dużego garnka włożyć pokrojony groszek, szynkę, marchew, cebulę, seler, tymianek, liść laurowy, sól i pieprz; wlać wodę. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i odtłuścić dowolną pianę łyżką. Zmniejsz ciepło; umieść pokrywkę na garnku lekko uchyloną, aby umożliwić odparowanie. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż groch będzie miękki i zupa będzie gęsta, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek SplitGroszek Split
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Kość SzynkowaKość Szynkowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Usuń kość szynki z zupy; mięso z kości szynki zdejmij, posiekaj mięso i włóż do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kość SzynkowaKość Szynkowa
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia25
Magazyn