Kamut, zupa z soczewicy i ciecierzycy

Kamut, zupa z soczewicy i ciecierzycy
Kamut, soczewica i zupa z ciecierzycy zajmuje ok. 45 minut od początku do końca. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 5 i kosztuje 2,22 zł za porcję. To danie główne ma 325 kalorii, 15g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ząbków czosnku, pieprz, ciecierzyca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do Jesień. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zupa z soczewicy i ciecierzycy, Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Chili I Ciecierzycy, oraz Zupa z czerwonej soczewicy, ciecierzycy i chilli.

Instrukcje

1
Umieścić kamut w małej misce. Ostrożnie zalać wrzącą wodą kamut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KamutKamut
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Odstawić 30 minut; spuścić.
3
Rozgrzać olej w zbiorniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Dodaj cebulę, pietruszkę, seler, estragon i tymianek; gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
5
Dodać czosnek; gotować 2 minuty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
6
Dodaj kamut, bulion i liście laurowe do mieszanki cebuli; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
KamutKamut
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
7
Dodać soczewicę i pieprz; gotować 20 minut lub aż soczewica są miękkie. Odrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SoczewicaSoczewica
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
8
Dodać ciecierzycę; dusić 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
9
W razie potrzeby udekoruj liśćmi selera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia76
Magazyn