Kamo Nanban Soba Z " Japanese Soul Cooking
Need a dairy free main course? Kamo Nanban Soba z " japoński gotowania duszy może być niesamowite przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 579 kalorii, 44g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 21,06 zł / porcja, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz dashi, sól, mirin i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Domowej Roboty Rayu Z " Japońskiej Kuchni Duszy, Tempura Warzywna Z " Japońskiego Gotowania Duszy, oraz Osaka-Style Okonomiyaki Z " Japanese Soul Cooking dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować gorący bulion soba, dodaj dashi, kaeshi i mirin do rondla i zagotuj na dużym ogniu.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Aby przygotować kaczkę, odetnij nadmiar tłuszczu z piersi kaczki.
Cut crisscross nacięcia około 1/8 cala głęboko w skórze kaczki, więc skóra nie kurczy się podczas gotowania i warstwa tłuszczu pod skórą renderuje łatwiej. Kaczkę doprawić solą z obu stron.
Rozgrzej suchą patelnię na średnim ogniu.
Połóż piersi kaczki na patelni, skórą w dół. Gotować przez około 2 minuty, aż skóra brązowieje i tłuszcz zacznie się renderować. Obróć kaczkę i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować jeszcze przez 3 minuty i ponownie obrócić, aby Strona skóry była ponownie w dół. Gotować przez 2 minuty i przenieść kaczkę na deskę do krojenia. Kaczka będzie gotowana rzadko.
Wylej tłuszcz, który nagromadził się na patelni i wyrzuć. Powrót patelni do ciepła.
Dodać 1 1/2-calowe kawałki negi i gotować przez około 1 minutę, aż negi karmelizuje lekko.
Kaczkę cienko pokroić i odstawić na bok.
Aby ugotować sobę, przynieś co najmniej 3 ćwiartki niesolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj soba, upewniając się, aby zdjąć plastikową opaskę z każdej porcji. Pokręć makaron pałeczkami, aby je oddzielić. Makaron gotować przez 4 minuty.
Odcedzić soba w durszlaku. Jeśli nie podajemy od razu, schłodzić sobę pod zimną, bieżącą wodą i podgrzać tuż przed jedzeniem, zanurzając makaron w wrzącej wodzie na 10 sekund, stale wirując.
Dodać plastry kaczki i negi do bulionu. Powrót bulionu do wrzenia na średnim ogniu. Wyłącz ogrzewanie.
Makaron soba podzielić na 4 miseczki. Użyj chochli, aby wlać bulion na sobę. Użyj pałeczek lub szczypiec, aby podnieść plastry kaczki i negi z rondla i ułożyć je na soba.
Udekoruj każdą miskę około 1 łyżką pokrojonego negi i 1 łyżeczką wasabi. Doprawić shichimi togarashi do smaku.