Kalua Pig Monte Cristo Egg Rolls wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 12 i kosztuje 5,3 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 72g białka, 356g tłuszczu i w sumie 3459 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Mieszanka kapusty napa, szynki leśnej, majonezu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Roladki Jajeczne Monte Cristo, Monte Cristo, oraz Monte Cristo dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: soda oczyszczona (dla bezpieczeństwa pożarowego)
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch Fioletowy
2
Połóż skórkę z bułki jajecznej na czystej powierzchni posypanej niewielką ilością mąki ryżowej. Upewnij się, że jeden z czterech punktów jest skierowany do ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Ryżowa
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
3
Wyśrodkuj 1 plasterek szwajcarskiego sera na dolnej połowie opakowania, a następnie 1 plasterek szynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku (4 Uncje)
Przygotowana Musztarda, Opcjonalnie
4
Umieść około 2 łyżek wieprzowiny na środku szynki. Na wierzch z odrobiną rozdrobnionej kapusty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Przygotowana Musztarda, Opcjonalnie
5
Za pomocą pędzla do ciasta pomaluj 1-calową obwódkę białka jajka na 2 krawędziach opakowania do jajek odwróconych od siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
6
Obiema rękami przetocz róg najbliżej siebie nad wypełnieniem, jednocześnie chowając zewnętrzne rogi w kierunku środka. Kontynuuj walcowanie, aż rolka zostanie zamknięta i uszczelniona. Delikatnie ujędrnij bułkę, upewniając się, że końce są ciasno schowane (lub otworzą się podczas smażenia). (Jeśli używasz opakowania do bułek lumpia, powtórz proces zwijania z dodatkowym opakowaniem, aby gotowy produkt był dwuwarstwowy. Opakowania Lumpia są cieńsze niż tradycyjne opakowania do jajek, co pomaga w problemach z pękaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijki Do Jajek
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
7
Powtórz z resztą opakowań i nadzieniem, upewniając się, że podczas podróży wytrzyj deskę roboczą z nadmiaru białka jaja, ponieważ jest bardzo lepka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
8
Gotowe bułki jajeczne posyp odrobiną mąki ryżowej, przykryj i wstaw do lodówki na około 30 minut przed smażeniem. Smaż je w ciągu 24 godzin lub zamroź, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Ryżowa
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
9
Rozgrzej olej do smażenia we frytkownicy do 350 stopni F. lub, jeśli nie masz frytkownicy, napełnij holenderski piekarnik 2 1/2 cala oleju (upewnij się, że nie napełniasz w odległości 4 cali od górnej części garnka).
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Porwane świeże Liście Pietruszki
10
Umieść garnek na średnim ogniu. Przetestuj olej z odrobiną mąki ryżowej. Jeśli mąka pęcherzyki z ciepła, olej jest gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Ryżowa
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Umieść tylko kilka bułek jajecznych w garnku na raz, upewniając się, że poziom oleju nie zbliża się do górnej części garnka. Smażyć bułki jajeczne, często obracając, na złoty kolor ze wszystkich stron, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
12
Umieść na ruszcie chłodzącym i kontynuuj gotowanie pozostałych bułek jajecznych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
13
W przypadku przypadkowego wycieku oleju lub wybuchu, przykryj garnek pokrywką i wyłącz źródło ciepła. Przykryj ogień dużą ilością sody oczyszczonej. Nigdy nie próbuj gasić ognia olejowego wodą-to nie jest bueno!
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch Fioletowy
1 Pasek Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
14
Gdy gotowane bułki jajeczne są wystarczająco chłodne, aby je dotknąć, pokrój je na stronniczość, aby pokazać warstwy nadzienia i zadziwić rodzinę i przyjaciół!
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
15
Podawać z wasabi Mojo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wasabi
16
W małej misce połącz wszystkie składniki. Przykryj i odstaw do lodówki na co najmniej 30 minut przed podaniem.
Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to świetny wybór dla Azjatów. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Schloss Vollrads Riesling Spatlese. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Schloss Vollrads Riesling Spatlese
Klasyczny naturalny słodki Spatlese z ładną kwasowością i eleganckim, naturalnym cukrem resztkowym. Selektywne zbiory, delikatne przetwarzanie moszczu, systematyczne klarowanie, powolna fermentacja i staranne wykończenie to podstawy tego tradycyjnego Rieslinga Vollradsa.To wino doskonale komponuje się z kuchnią azjatycką ze względu na harmonię słodyczy i kwasowości. Również ciekawe kombinacje smakowe można uzyskać poprzez połączenie sera z niebieskimi żyłkami lub deseru owocowego.