Kalosze wołowe z kawą wymagają około 2 godziny i 9 minut od początku do końca. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 544 kalorie. Przynosi wam to moje przepisy. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 48 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką grzyby, masło, kawę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Polędwica Wołowa Po Kawie, Polędwiczki wołowe z kawą z kremem Dijon, oraz Mini Kalosze Wołowe @Wołowina # SundaySupper dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć pierwsze 4 składniki; dobrze wymieszać. Pat filety suche. Obie strony filetów posmarować masą przyprawową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa Rub
2
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu, aż patelnia będzie gorąca. Filety Sear, w 2 partiach, 1 do 1 1/2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Wyjąć filety z patelni; miejsce na talerzu, i przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do montażu kaloszy. (Nie czyść patelni.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Podczas gdy filety są schładzania, stopić 3 łyżki masła w tej samej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj cebulę, marchew, seler, i czosnek; smażyć 5 minut lub do bardzo przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Seler
Czosnek
Cebula
6
Dodaj 3/4 szklanki Madery, parzoną kawę i bulion; gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawa Parzona
Madera
Bulion
7
Zdjąć z ognia i ostudzić.
8
Przenieść sos do szklanej miarki o pojemności 4 filiżanek i schłodzić przez noc, w razie potrzeby, lub wlać schłodzony sos do tacek z kostkami lodu i zamrozić. Po zamrożeniu zapieczętuj zamrożone kostki sosu w torebkach z zamraż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki Lodu
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
9
Stopić 2 łyżki masła w tej samej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodać grzyby, szalotki, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu; smażyć, aż cała ciecz odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Szalotka
Pieprz
Sól
11
Dodaj 1/2 szklanki Madery; gotuj na średnim ogniu, aż cała ciecz odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Madera
12
Zdjąć z ognia i ostudzić. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do złożenia kaloszy.
13
Każdy z 8 skorupek ciasta francuskiego rozwałkować do grubości około 1/8" na lekko posypanej mąką powierzchni; łyżka 1 czubatej łyżki nadzienia grzybowego w środku każdego ciasta. Na wierzch polać schłodzonym filetem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Ciasta Francuskiego
Grzyby
Rolka
14
Krawędzie każdego kwadratu ciasta umyć 1 ubitym jajkiem. Zawiń 2 przeciwległe strony ciasta na każdy filet, nakładając je na siebie; uszczelnij szew ubitym jajkiem. Pozostałe 2 boki ciasta zawijamy na filet i zapieczętowujemy roztrzepanym jajkiem. Uszczelnij wszystkie luki ubitym jajkiem i naciśnij ciasto wokół filetu, aby całkowicie zamknąć. Owiń kalosze pojedynczo folią do prasowania i uszczelniania.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
15
Umieścić owinięte kalosze w dużych workach z zamkiem błyskawicznym i zamrozić na noc lub do 1 miesiąca.
16
Aby upiec, umieść stojak piekarnika na najniższej półce piekarnika; Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
17
Umieść patelnię brojlerów na stojaku piekarnika; rozgrzać patelnię 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Brojlerów
Piekarnik
Patelnia
18
Wyszczotkuj wierzchy i boki zamrożonych kaloszy z 2 ubitymi jajkami. Ostrożnie umieść zamrożone kalosze, szew od strony dołu, na rozgrzanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
19
Piec w temperaturze 425 przez 36 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
20
Podczas pieczenia kaloszy, roztopić 2 łyżki masła w rondlu na średnim ogniu; dodać 2 1/2 łyżki mąki i gotować, ciągle mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia Z Sosem
21
Dodaj zarezerwowany SOS Madera; gotować, stale mieszając, na średnim ogniu 6 do 8 minut lub aż lekko zgęstnieje. (W przypadku użycia mrożonych kostek sosu Madeira, rozmrozić kostki w rondlu na średnim ogniu przed dodaniem do mieszanki mąki.) Wymieszać w śmietanie do ubijania; gotować na wolnym ogniu 5 minut lub do pożądanej grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do Bicia
Madera
Mąka Uniwersalna
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
22
Dodać 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
23
Zdjąć z ognia.
24
Ułóż pieczone kalorie na półmisku.
25
Wytnij małą szczelinę na górze każdego ciasta i włóż kilka gałązek świeżych ziół do każdej szczeliny.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Zioła
26
Podawać z sosem Madeira.
Składniki, których będziesz potrzebować
Madera
SOS
27
Uwaga: kalosze wołowe można piec w tym samym dniu, w którym zostały złożone. Po owinięciu filetów wołowych w ciasto przykryć i schłodzić kalosze 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwica Wołowa
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
28
Piec zgodnie z zaleceniami powyżej, skracając czas pieczenia do 20 do 25 minut.