Kalmary z solą i pieprzem z pieczonym sosem chilli
Przepis salt & pepper squid z pieczonym sosem chilli może zaspokoić Amerykańskie pragnienie w około 25 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 159 kalorii, 15g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 15 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz kałamarnicę, sos rybny, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kalmary z Chilli, solą i pieprzem, Salt & pepper squid, oraz Salt & pepper squid.
Instrukcje
Pokrój kałamarnicę na duże kawałki, a następnie przebijaj krzyżowy wzór diamentu w miąższ, nie przecinając go do końca. Aby zrobić dressing chili, wbić Prażone suszone chili w moździerzu i tłuczek (lub robot kuchenny), a następnie dodać cukier palmowy. Ponownie Funt, dodając sok z limonki i sos rybny.
Dobrze wymieszać i umieścić na jednej stronie.
Piekarnik rozgrzać do 180C / wentylator 160C / gaz 4 i wsunąć blachę do pieczenia.
Posmarować pieprzem i solą morską, a następnie wymieszać z mąką w dużej misce i odstawić na bok.
Rozgrzać kilka olejków cms na wok lub głębokiej patelni.
Umieść wok na dużym ogniu; gdy olej zacznie migotać, jest gotowy. Wrzucić kałamarnicę w przyprawionej mąki tak, że jest dobrze powlekany.
Wrzucić ćwierć kałamarnicy do oleju i smażyć przez około 1 min. Kałamarnica powinna zwijać się i chrupać. Wyciąg z oleju z rowkiem łyżką i utrzymać ciepło w piekarniku na blasze do pieczenia, podczas gdy gotować resztę.
Podawać od razu, z opatrunkiem na boku.