Kalmary z brandy i śmietaną
Kałamarnica z brandy & cream może być tylko bezglutenowe i pescatariańskie przepis, którego szukałeś. Na 6,1 USD za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 483 kalorie. Ten przepis służy 4. Ten przepis z BBC Good Food wymaga ząbków czosnku, cebuli, gałązek tymianku i kałamarnicy. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 38 mówi, że trafiło w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Lody z masłem Brandy, Brązowy cukier brandy krem, oraz Kurczak w sosie śmietanowym Brandy.
Instrukcje
Masło roztopić w naczyniu żaroodpornym, a następnie dodać cebulę, tymianek i liście laurowe z dobrym mieleniem czarnego pieprzu. Delikatnie smażyć przez około 15 minut, aż cebula będzie złocista i miękka. Tylko w tym momencie wymieszać czosnek. Wyłączyć ogień i wymieszać w passacie. Proszę wstać.
Pokrój kałamarnicę na pół wzdłuż stożka. Posiekać każdą połowę szerokości na 2,5 cm / 1 cale wstążki.
Pokrój płetwy i czułki do podobnej wielkości. Wszelkie wilgoć z kałamarnicy osuszyć papierem kuchennym. Musi być jak najbardziej sucha, aby lepiej się smażyła i kolorowała.
Weź dużą patelnię i połóż na dużym ogniu. Gdy patelnia jest intensywnie gorąca, Wrzuć jedną trzecią kałamarnicy z małą ślimakiem oleju słonecznikowego i dużą szczyptą soli. Smażyć na twardo, od czasu do czasu mieszając, aż będą dobrze zabarwione. Wrzuć kałamarnicę do zapiekanki. Powtórz z pozostałą kałamarnicą, gotując ją w partiach jeszcze dwa razy, dodając więcej soli i oleju.
Odstawić zapiekankę do ognia i dodać 100 ml wody. Dobrze wymieszać i doprowadzić do duszenia.
Dodaj 100 ml brandy i załóż pokrywkę. Dusić bardzo delikatnie przez 40 minut, następnie kolejne 20 minut z lekko wyłączoną pokrywką, pozwalając na niewielką redukcję soków. Po zmięknięciu wymieszać z resztą brandy i śmietaną i podawać z natką pietruszki.