Kalmary nadziewane krewetkami z polentą

Kalmary nadziewane krewetkami z polentą
Need a pescatarian hor d ' oeuvre? Kalmary nadziewane krewetkami z polentą może być świetny przepis, aby spróbować. Na 7,63 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 943 kalorie, 66g białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jeśli masz masło, polenta, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Duszone kalmary nadziewane krewetkami, szpinakiem i ziołami, Duszone kalmary nadziewane krewetkami, szpinakiem i ziołami, oraz Grillowane kalmary z duszonym koprem i polentą przepis dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować kalmary: opłukać ciała i odstawić. Pokroić macki i krewetki na kawałki 1/4 do 1/2 cala. Ubić jajko w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Dodaj pokrojone w kostkę macki kalmary i krewetki, bułka tarta, ser, pietruszka, bazylia, Skórka z cytryny i sok, anchois i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
3
Dodać 3 łyżki oliwy z oliwek, 3/4 łyżeczki soli i pieprzu do smaku i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Używając palców, wypchaj każde ciało kalmara około 2/3 pełną mieszanką krewetek i bułki tartej i zamknij wykałaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
5
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek w szerokim garnku na średnim ogniu. Sear kalmary w partiach aż rumiane i nieprzezroczyste po obu stronach, 8 do 10 protokół, i przenieść na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Zrobić sos: obniżyć ogień, dodać płatki czosnku i czerwonej papryki do garnka i gotować, mieszając, 1 do 2 protokół. Doprawić solą, następnie dodać wino i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z garnka. Gotuj, aż wino prawie odparuje, następnie zmiażdż pomidory do garnka rękami i dodaj soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Dodaj 1 szklankę wody, 3/4 łyżeczki soli i łodygi bazylii. Ułóż kalmary w jednej warstwie w garnku. Doprowadzić do duszenia, przykryć i gotować, aż kalmary są miękkie, o 40 protokół. Odkryć i gotować, aż sos zgęstnieje, 10 do 15 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
1
Umieść 4 1/2 szklanki zimnej wody w oddzielnym garnku na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczkę soli i liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Trzepaczka w polenta w powolnym, stałym strumieniu, a następnie zwiększyć ciepło do medium i doprowadzić do wrzenia, ubijając często. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając drewnianą łyżką, aż polenta jest gruba i odciąga od boków garnka, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
5
Podziel polentę między płytkie miski. Odrzuć wykałaczki i umieść kalmary na wierzchu polenty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
6
Usuń łodygi bazylii i łyżką sos na naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
7
Udekoruj posiekaną bazylią i więcej parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
8
Zdjęcia Con Poulos

Składniki

2filetyfilety z sardeli, opłukane i posiekanefilety z sardeli, opłukane i posiekane2lub 3 łodygi świeżej bazylii, Plus posiekane liście do dekoracjilub 3 łodygi świeżej bazylii, Plus posiekane liście do dekoracji1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta na zakwasie (ok. 1 kromka, zmielona)bułka tarta na zakwasie (ok. 1 kromka, zmielona)907papryka habanero18 4-calowe kalmary (około, oczyszczone, macki oddzielone (poproś sprzedawcę ryb, aby to zrobił)18 4-calowe kalmary (około, oczyszczone, macki oddzielone (poproś sprzedawcę ryb, aby to zrobił)794papryka habaneropomidory śliwkowepomidory śliwkowe591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1łyżka czerwony ocet winny(10 do 12 cali) truskawka Owoce na stopę(10 do 12 cali) truskawka Owoce na stopę791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki3goździkiczosnek mielonyczosnek mielony6goździkiczosnek, cienko pokrojonyczosnek, cienko pokrojony1Starta skórka i sok z cytrynyStarta skórka i sok z cytryny41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól koszernaSól koszerna41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól koszerna i świeżo zmielony pieprzSól koszerna i świeżo zmielony pieprz2Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia6Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestarty parmezanstarty parmezan1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestarty parmezan, plus więcej do dekoracjistarty parmezan, plus więcej do dekoracji2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepolenta żółtapolenta żółta0warzywo (np. szpinak)Cebula hiszpańska, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cmCebula hiszpańska, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm227papryka habanerokrewetki, obrane i deveinedkrewetki, obrane i deveined2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolone w temperaturze pokojowejmasło niesolone w temperaturze pokojowej

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Anne Amie Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Anne Amie Pinot Gris
Anne Amie Pinot Gris
Aromaty cytryny, mandarynki, kwiatu lipy, kwiatu pomarańczy. Smak owoców pestkowych, chrupiących jabłek, azjatyckiej gruszki, kardamonu. Wykończenie ma suchą, długą, mineralność.Sugerowane połączenia pokarmowe: pieczony kurczak, małże, sery, grillowana kabaczka.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia47
Magazyn