Kalmary nadziewane krewetkami z polentą

Kalmary nadziewane krewetkami z polentą
Need a pescatarian hor d ' oeuvre? Kalmary nadziewane krewetkami z polentą może być świetny przepis, aby spróbować. Na 7,63 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 943 kalorie, 66g białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jeśli masz masło, polenta, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Duszone kalmary nadziewane krewetkami, szpinakiem i ziołami, Duszone kalmary nadziewane krewetkami, szpinakiem i ziołami, oraz Grillowane kalmary z duszonym koprem i polentą przepis dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować kalmary: opłukać ciała i odstawić. Pokroić macki i krewetki na kawałki 1/4 do 1/2 cala. Ubić jajko w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Dodaj pokrojone w kostkę macki kalmary i krewetki, bułka tarta, ser, pietruszka, bazylia, Skórka z cytryny i sok, anchois i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
KałamarnicaKałamarnica
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
3
Dodać 3 łyżki oliwy z oliwek, 3/4 łyżeczki soli i pieprzu do smaku i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Używając palców, wypchaj każde ciało kalmara około 2/3 pełną mieszanką krewetek i bułki tartej i zamknij wykałaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
KałamarnicaKałamarnica
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
5
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek w szerokim garnku na średnim ogniu. Sear kalmary w partiach aż rumiane i nieprzezroczyste po obu stronach, 8 do 10 protokół, i przenieść na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Zrobić sos: obniżyć ogień, dodać płatki czosnku i czerwonej papryki do garnka i gotować, mieszając, 1 do 2 protokół. Doprawić solą, następnie dodać wino i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z garnka. Gotuj, aż wino prawie odparuje, następnie zmiażdż pomidory do garnka rękami i dodaj soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Dodaj 1 szklankę wody, 3/4 łyżeczki soli i łodygi bazylii. Ułóż kalmary w jednej warstwie w garnku. Doprowadzić do duszenia, przykryć i gotować, aż kalmary są miękkie, o 40 protokół. Odkryć i gotować, aż sos zgęstnieje, 10 do 15 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
1
Umieść 4 1/2 szklanki zimnej wody w oddzielnym garnku na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczkę soli i liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Trzepaczka w polenta w powolnym, stałym strumieniu, a następnie zwiększyć ciepło do medium i doprowadzić do wrzenia, ubijając często. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając drewnianą łyżką, aż polenta jest gruba i odciąga od boków garnka, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
5
Podziel polentę między płytkie miski. Odrzuć wykałaczki i umieść kalmary na wierzchu polenty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Usuń łodygi bazylii i łyżką sos na naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
7
Udekoruj posiekaną bazylią i więcej parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
8
Zdjęcia Con Poulos

Składniki

2filetyfilety z sardeli, opłukane i posiekanefilety z sardeli, opłukane i posiekane2lub 3 łodygi świeżej bazylii, Plus posiekane liście do dekoracjilub 3 łodygi świeżej bazylii, Plus posiekane liście do dekoracji1ignam, obrany i pokrojony w grube klinyignam, obrany i pokrojony w grube kliny591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta na zakwasie (ok. 1 kromka, zmielona)bułka tarta na zakwasie (ok. 1 kromka, zmielona)907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge18 4-calowe kalmary (około, oczyszczone, macki oddzielone (poproś sprzedawcę ryb, aby to zrobił)18 4-calowe kalmary (około, oczyszczone, macki oddzielone (poproś sprzedawcę ryb, aby to zrobił)794opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepomidory śliwkowepomidory śliwkowe591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1łyżka czerwony ocet winnyolej do smażenia, najlepiej rzepakowyolej do smażenia, najlepiej rzepakowy791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki3goździkiczosnek mielonyczosnek mielony6goździkiczosnek, cienko pokrojonyczosnek, cienko pokrojony1Starta skórka i sok z cytrynyStarta skórka i sok z cytryny4krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna4krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony pieprzSól koszerna i świeżo zmielony pieprz22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestarty parmezanstarty parmezan1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestarty parmezan, plus więcej do dekoracjistarty parmezan, plus więcej do dekoracji2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepolenta żółtapolenta żółta0Batoniki toffi HeathCebula hiszpańska, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cmCebula hiszpańska, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekrewetki, obrane i deveinedkrewetki, obrane i deveined22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolone w temperaturze pokojowejmasło niesolone w temperaturze pokojowej

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Anne Amie Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Anne Amie Pinot Gris
Anne Amie Pinot Gris
Aromaty cytryny, mandarynki, kwiatu lipy, kwiatu pomarańczy. Smak owoców pestkowych, chrupiących jabłek, azjatyckiej gruszki, kardamonu. Wykończenie ma suchą, długą, mineralność.Sugerowane połączenia pokarmowe: pieczony kurczak, małże, sery, grillowana kabaczka.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia47
Magazyn