Kalarepa z białym sosem

Kalarepa z białym sosem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj kalarepy z białym sosem. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 93 kalorie, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 48 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką pieprz, mleko, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 25%. Spróbuj Jak Spiralizować kalarepę: Sałatka z kalarepy i zielonego jabłka z rukolą z kozim serem, suszoną żurawiną i orzechami włoskimi z sosem miodowo-miodowym, Szwajcarska chard & kalarepa z sosem cytrynowym, oraz Placki z kalarepy z czosnkiem ziołowym sosem śmietanowym z nerkowca dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W rondlu umieść kalarepę i 1/2 łyżeczki soli. Przykryć wodą i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, aż kalarepę można przekłuć widelcem, ale pozostaje jędrna, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalarepaKalarepa
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Odcedzić, rezerwując 1 szklankę wody do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Umieść kalarepę w misce i przykryj.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalarepaKalarepa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Masło umieścić w tym samym rondlu i rozpuścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Resztkaświeża Resztka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Ubić mąkę i mieszać, aż mieszanina stanie się pasta i złoty kolor. Stopniowo ubijaj mleko i zarezerwowaną wodę do gotowania z kalarepy do mieszaniny mąki, mieszając, aż będzie gęsta i gładka. Wymieszać śmietanę, 1 łyżeczkę soli, gałkę muszkatołową, biały pieprz i natkę pietruszki, aż dobrze się wymieszają. Kontynuować ubijanie, aż sos zgęstnieje, a następnie gotować 10 minut więcej. Wymieszać z kalarepą, podrzucając do płaszcza równomiernie z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
KalarepaKalarepa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn