Kalarepa z białym sosem

Kalarepa z białym sosem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj kalarepy z białym sosem. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 93 kalorie, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 48 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką pieprz, mleko, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 25%. Spróbuj Jak Spiralizować kalarepę: Sałatka z kalarepy i zielonego jabłka z rukolą z kozim serem, suszoną żurawiną i orzechami włoskimi z sosem miodowo-miodowym, Szwajcarska chard & kalarepa z sosem cytrynowym, oraz Placki z kalarepy z czosnkiem ziołowym sosem śmietanowym z nerkowca dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W rondlu umieść kalarepę i 1/2 łyżeczki soli. Przykryć wodą i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, aż kalarepę można przekłuć widelcem, ale pozostaje jędrna, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalarepaKalarepa
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Odcedzić, rezerwując 1 szklankę wody do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Umieść kalarepę w misce i przykryj.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalarepaKalarepa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Masło umieścić w tym samym rondlu i rozpuścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Ubić mąkę i mieszać, aż mieszanina stanie się pasta i złoty kolor. Stopniowo ubijaj mleko i zarezerwowaną wodę do gotowania z kalarepy do mieszaniny mąki, mieszając, aż będzie gęsta i gładka. Wymieszać śmietanę, 1 łyżeczkę soli, gałkę muszkatołową, biały pieprz i natkę pietruszki, aż dobrze się wymieszają. Kontynuować ubijanie, aż sos zgęstnieje, a następnie gotować 10 minut więcej. Wymieszać z kalarepą, podrzucając do płaszcza równomiernie z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
KalarepaKalarepa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn