Kalafior z sosem grzybowo-migdałowym

Kalafior z sosem grzybowo-migdałowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc wypróbuj Kalafior z Sosem Grzybowo-Migdałowym. Ten przepis jest dla 8 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 183 kalorie , 5 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Za 1,09 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup skrobię kukurydzianą, granulat bulionu z kurczaka, kalafior i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 46% . Podobne przepisy to Naleśniki z ciemną czekoladą migdałową z sosem z ciemnej czekolady , Sos Zhoug (znany również jako Sos Schug) – Pikantny bliskowschodni sos kolendrowy i Pieczony kalafior z sosem tahini .

Instrukcje

1
W rondlu z dodatkiem 2,5 cm wody gotuj na parze cały kalafior, aż będzie miękki, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub PancettaCienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana
2
Tymczasem na patelni podsmaż pieczarki, migdały i cebulę na maśle, aż pieczarki będą miękkie. Rozpuść bulion w 3/4 szklanki wody; dodaj do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
(65 Ciasteczek)(65 Ciasteczek)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub PancettaCienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
3
Wymieszaj mąkę kukurydzianą z pozostałą wodą do uzyskania gładkiej konsystencji; dodaj do patelni. Doprowadź do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu zgęstnienia i powstania bąbelków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub PancettaCienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
4
Umieść kalafior w dużej misce i polej sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1-1/4 Szklanki Białego Wina Lub Bulionu Z Kurczaka1-1/4 Szklanki Białego Wina Lub Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn