Kalafior z masłem musztardowo-cytrynowym

Kalafior z masłem musztardowo-cytrynowym
Kalafior z masłem musztardowo-cytrynowym jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 138 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz ziarna musztardy dijon, kalafior, gruba sól koszerna i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 133 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Spróbuj Kalafior z masłem musztardowo-cytrynowym, Kalafior z masłem musztardowo-cytrynowym, oraz Pappardelle z kalafiorem i musztardowym brązowym masłem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°. masło obramowane blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Pokrój kalafior na pół, a następnie pokrój w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala. Ułóż plastry w jednej warstwie na przygotowanej blasze do pieczenia; posyp solą. Piecz, aż kalafior lekko zmięknie, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
W międzyczasie roztopić masło w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Ubić sokiem z cytryny, musztardą i skórką z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
5
Łyżka masła musztardowo-cytrynowego równomiernie na kalafiorze i pieczemy, aż będzie krucho-miękka, o 10 minut dłużej. Czy z wyprzedzeniem można wykonać 2 godziny do przodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
6
Odstawić w temperaturze pokojowej. W razie potrzeby, rewarm w piekarniku 177° do ogrzania, o 10 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Kalafior przełożyć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
8
Posypać natką pietruszki i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn