Kalafior z masłem musztardowo-cytrynowym
Kalafior z masłem musztardowo-cytrynowym jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 138 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz ziarna musztardy dijon, kalafior, gruba sól koszerna i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 133 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Spróbuj Kalafior z masłem musztardowo-cytrynowym, Kalafior z masłem musztardowo-cytrynowym, oraz Pappardelle z kalafiorem i musztardowym brązowym masłem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. masło obramowane blachy do pieczenia.
Pokrój kalafior na pół, a następnie pokrój w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala. Ułóż plastry w jednej warstwie na przygotowanej blasze do pieczenia; posyp solą. Piecz, aż kalafior lekko zmięknie, około 15 minut.
W międzyczasie roztopić masło w małym rondlu na średnim ogniu.
Ubić sokiem z cytryny, musztardą i skórką z cytryny.
Łyżka masła musztardowo-cytrynowego równomiernie na kalafiorze i pieczemy, aż będzie krucho-miękka, o 10 minut dłużej. Czy z wyprzedzeniem można wykonać 2 godziny do przodu.
Odstawić w temperaturze pokojowej. W razie potrzeby, rewarm w piekarniku 177° do ogrzania, o 10 protokół.
Kalafior przełożyć na talerz.
Posypać natką pietruszki i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.