Kalafior z bułką żytnią
Kalafior z żytnią okruchami może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 157 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz kminek, kalafior, jednodniowy chleb żytni i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 24%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Kremowa zupa kalafiorowa z okruchami kalafiora parmezanem, Kalafior z okruchami maślanymi, oraz Kalafior Z Bułką Tartą Czosnkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Pulsuj chleb w robocie kuchennym, tworząc średnio drobne okruchy.
Rozłóż na 4-stronnej patelni i tosty w piekarniku, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, 8 do 10 minut. Super.
Kalafior rdzeniowy, utrzymując głowę w stanie nienaruszonym, następnie gotować w dużym stojaku na parowiec nad wrzącą wodą, przykryty, do miękkości, około 15 minut.
Przełożyć na talerz i ogrzać, przykryć.
Roztopić masło w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu i wymieszać z kminkiem, tosty okruchy, 1/2 łyżeczka soli, i 1/4 łyżeczka pieprzu. Gotować, mieszając, aż gorące, o 2 protokół. Łyżka do kalafiora.
Okruchy można prażyć 1 dzień wcześniej i przechowywać w zamykanej plastikowej torbie w temperaturze pokojowej.