Kalafior z bułką tartą z masłem
Kalafior z bułką tartą posmarowaną masłem zajmuje około 20 minut od początku do końca. Ten przepis daje 6 porcji po 162 kalorie , 5 g białka i 12 g tłuszczu każda. Za 1,01 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się dobrze jako niedrogi dodatek. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soku z cytryny, kalafiora, pietruszki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 44% , co jest dobrym wynikiem. Wypróbuj Brokuły z smażoną bułką tartą i czosnkiem , Risotto Msc z cytryną i Arënkha z bułką tartą smażoną z anchois i Frytki z masłem i przyprawione awokado, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Wlej 1 cal wody do dużego rondla; dodaj kalafior. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-12 minut lub do momentu, aż będzie chrupiąco-miękki.
Tymczasem w małym, ciężkim rondelku rozgrzej masło na średnim ogniu i smaż przez 5 minut lub do uzyskania złotego koloru, często mieszając.
Zdjąć z ognia; dodać sok z cytryny. W małej misce wymieszać bułkę tartą, ser, pietruszkę, sól i pieprz; dodać 3 łyżki zrumienionego masła.
Odcedź kalafior i przełóż na półmisek.
Skropić resztą zrumienionego masła i posypać mieszanką bułki tartej.