Kalafior w sosie curry

Kalafior w sosie curry
Przepis kalafior w sosie curry krem może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 35 minut. Ten sos ma 419 kalorii, 5G białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz curry w proszku, czosnek, śmietana, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kalafior z sosem kokosowym Curry, Nadziewana pierś z kurczaka w sosie Curry na pieczonych ziemniakach i kalafiorze, oraz Małże w sosie curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do kalafiora: w dużej patelni saute na średnim ogniu, dodać oliwę z oliwek i masło do stopienia. Po stopieniu, dodać różyczki kalafiora, ładne posypać solą i gotować, aż złoty na dnie, o 3 protokół. Daj dobry rzut i niech gotować przez 3 więcej minut. Powtarzać rzuty, aż większość kalafiora jest pokryta masłem i złoty Na części, około 4 rzuty lub tak. Kalafior nadal powinien być chrupiący w tym momencie, ale wystarczająco delikatny, aby zjeść mniejszy floret. Śmiało, weź gryza! Następnie wlać resztę różyczek do dużej miski i szybko przykryć szczelnie folią. Gotować w partiach, jeśli różyczki nie zmieści się na jednej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Podczas gdy kalafior nadal pary w misce, zrobić sos. W tej samej patelni na średnim ogniu dodaj masło. Po rozpuszczeniu masła dodać cebulę, curry, kurkumę i doprawić solą. Gotować do miękkości, o 5 protokół, a następnie dodać czosnek i gotować trochę więcej. Gdy czosnek jest pachnący, dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do duszenia. Gotować, aż wywar zmniejszy się o połowę, a następnie dodać śmietanę i podnieść na wolnym ogniu. Gotować, aż sos zmniejszy się i zgęstnieje. Łyżką szczelinową wyjąć kalafior z miski i dodać do garnka. Podnieść ogień i gotować 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
KurkumaKurkuma
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Podawać na ciepło.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować Jest de Morgenzon Reserve Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
Dekadencki złoty z zielonymi odcieniami, ten Chardonnay wykazuje aromaty opiekanej brioche z pikantną marmoladą. Na podniebieniu wyłania się szkielet limonki i trawy cytrynowej z kwiatowymi nutami wiciokrzewu i frangipani. Ciepła, bogata wanilia i kremowy migdałowy niuans utrzymują się na finiszu.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn