Kalafior Puttanesca
Kalafior Puttanesca może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 661 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pomidorów w puszkach, kapary, oliwki kalamatan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 278 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kalafior Penne Puttanesca, Kalafior w sosie Puttanesca, oraz Puttanescan II.
Instrukcje
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia. Gotować makaron do al dente, rezerwując 1 szklankę wody do gotowania makaronu przed odsączeniem.
W międzyczasie, rozgrzać oliwę z oliwek w dużym (12-calowy) patelni na średnim ogniu, aż mieni się.
Dodać kalafior i gotować, mieszając tylko od czasu do czasu, aż złocisty i dobrze karmelizowany, 8-10 minut.
Dodać czosnek, pokruszony czerwony pieprz, i dobrą szczyptę soli i pieprzu i gotować przez dodatkową minutę, aż czosnek jest pachnące.
Dodaj pomidory z sokami, oliwkami i kaparami. Kontynuuj gotowanie, aż kalafior będzie miękki, ale nie papkowaty, o 5 minut więcej. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać ugotowany makaron do mieszanki kalafiora i wrzucić do połączenia.
Dodać trochę wody do gotowania makaronu i dusić na małym ogniu, aż sos i makaron i kalafior mieszaniny tworzą się w sosie.Natkę pietruszki wymieszać, następnie podzielić makaron między miseczki.