Kalafior Pilaf
Pilaw kalafior może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 361 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka bulionu z kurczaka, orzeszków piniowych, mielonej kurkumy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Spróbuj Kalafior Ryż Pilaf, Kalafior Ryż Pilaf, oraz Kalafior I Kuskus Pilaf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Oddziel jedną głowę kalafiora na 2-calowe różyczki, a drugą na 1-calowe różyczki. Na dużej, obramowanej blasze do pieczenia wrzucić 1-calowe różyczki z 3 łyżkami oleju i doprawić solą i pieprzem. Kalafior pieczemy przez około 15 minut, od czasu do czasu mieszając, aż będzie złoty w plamy i miękki.
Tymczasem doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać 2-calowe różyczki kalafiora i gotować do miękkości, o 15 protokół.
Rozłóż orzeszki piniowe w talerzu ciasta i tosty na złoty, o 5 protokół.
Na dużej, głębokiej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i dopiero zaczynają brązowy, o 10 protokół.
Dodać kurkumę i ryż i wymieszać. Wymieszać bulion z kurczaka i 1/2 łyżeczki soli i doprowadzić do wrzenia. Przykryć szczelnie i gotować na małym ogniu, aż bulion zostanie wchłonięty i ryż będzie miękki, około 20 minut.
Przełożyć ryż do dużej miski. Złożyć w pieczonym kalafiorze, prażone orzeszki piniowe, porzeczki i kolendry. Łyżka ryżu do 2 1/2 - do 3-quart sufl danie i naciśnij lekko na górze. Ułóż gotowane różyczki kalafiora na górze.
W małej misce, połączyć roztopione masło i paprykę.
Połowę masy masła posmarować kalafiorem i piec około 15 minut, aż do ogrzania.
Brush kalafior z pozostałym masłem i broil, 6 cali od ciepła, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Podawać na gorąco lub na ciepło.