Kalafior pieczony na patelni z orzeszkami piniowymi i rodzynkami

Kalafior pieczony na patelni z orzeszkami piniowymi i rodzynkami
Pan pieczony kalafior z orzeszkami pinii i rodzynkami może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 232 kalorie, 4G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.58 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać kalafior, pieprz, rodzynki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Pieczony kalafior ze złotymi rodzynkami, orzeszkami piniowymi i pomarańczą, Pieczone steki z kalafiora ze złotymi rodzynkami i orzeszkami piniowymi, oraz Pieczona papryka w / złote rodzynki i orzeszki piniowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W małej misce, przykryć rodzynki wodą; odstawić, aż zmiękną, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Drenaż.
4
Tymczasem, w 10-do 12-calowy Cazuela lub żaroodporne patelni, rozgrzać olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać kalafior i cukier i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż kalafior zacznie mięknąć, o 10 protokół. Podnieść ogień do umiarkowanego i gotować, aż kalafior jest lekko rumiane, o 5 minut dłużej. Wymieszaj pomidory i pokruszoną czerwoną paprykę, dopraw solą i czarnym pieprzem i gotuj, aż pomidory zaczną mięknąć, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
6
Dodać rodzynki do kalafiora, wraz z 1/4 szklanki gorącej wody, orzeszki piniowe i posiekany czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
7
Przenieść cazuela do piekarnika i piec kalafior przez około 30 minut, aż będzie bardzo miękkie. Wymieszać natkę pietruszki i sok z cytryny i odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Kalafior podawać na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia61
Magazyn