Kalafior Pieczony Kurkumą

Kalafior Pieczony Kurkumą
Kurkuma-pieczony kalafior jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz szalotkę, ziarna pieprzu, nasiona kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Zupa Z Pieczonego Kalafiora Z Kurkumy, Pieczony kalafior z kurkumą i kminkiem, oraz Sałatka z pieczonego kalafiora z sosem Kurkumowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
2
Na małej patelni, toast nasiona kolendry i pieprzu na umiarkowanie wysokim ogniu, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Przenieś do młynka do przypraw i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przyprawy zmielić na proszek i przenieść do małej miseczki. Wymieszaj oliwę z oliwek, czosnek, kurkumę i pokruszony czerwony pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
KurkumaKurkuma
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Na dużej blasze do pieczenia, skropić kalafior z mieszaniną oliwy z oliwek i wrzucić do herbu. Doprawić solą i smażyć przez 25 minut, aż kalafior będzie miękki; zeskrobać kalafior do miski do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Do 10 Drewnianych Patyczków8 Do 10 Drewnianych Patyczków
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
Dodaj pierścienie szalotki, kumkwaty i kolendry i wrzucić dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
KumkwatKumkwat
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
6
Podawać na gorąco lub na ciepło.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia79
Magazyn