Kalafior pieczony i puree

Pieczony i puree kalafior może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawki. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 138 kalorii. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka kalafiora, mleka, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zupa z białej fasoli z boczkiem i pieczonymi pomidorkami Cherry, Pieczony kalafior Pizza z rukolą i pieczonym czosnkiem: gościnny Post przez Kim Bee w Cravings of a Lunatic, oraz Brokuły Puree.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Na tacy blachy, rozłożyć 1/4 różyczek z olejem, doprawić solą i piec do karmelizacji, o 25 protokół. W międzyczasie, połączyć pozostałe kalafior, mleko i pół łyżeczki soli w średnim rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, przykryć i gotować, aż kalafior będzie miękki, o 20 do 25 protokół. Odcedzić kalafior z mieszanki mlecznej, zachowując oba.
Przełożyć kalafior do blendera.
Dodać pozostałe 1/2 łyżeczki soli i masła do blendera.
Dodaj połowę zastrzeżonego płynu mlecznego. Zabezpieczyć wierzch na blenderze i mieszaninie puree, aż będzie gładka. Jeśli mieszanina jest zbyt gruba, cienka, dodając część pozostałej cieczy. Doprawić do smaku.
Podawać w dużej misce posypanej karmelizowanymi kwiatami i szczypiorkiem.