Kalafior Nadziewany Z Przyprawami Indyjskimi

Kalafior Nadziewany Z Przyprawami Indyjskimi
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Kalafior nadziewany przyprawami indyjskimi może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 382 kalorie. Ten przepis służy 4. Na $3.4 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ser cheddar, mielony kminek, pieprz cayenne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Dip z kalafiora Indyjskiego, Kalafior z przyprawami indyjskimi i ziemniakami, oraz Bloomin ' Indian-spiced kalafior.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Wymieszać kurkumę i 1 łyżkę soli, dodać główkę kalafiora i gotować, aż ledwo miękkie, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
KurkumaKurkuma
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Przełożyć kalafior na duży durszlak i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
4
Na małej patelni, toast mąki z ciecierzycy na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż złoty kolor, o 2 protokół. Mąkę zeskrobać do średniej miski i ostudzić, następnie wymieszać z jogurtem, pastą imbirową, pastą czosnkową i 1 łyżką oleju; doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z CiecierzycyMąka Z Ciecierzycy
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Pasta ImbirowaPasta Imbirowa
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
W mini robocie kuchennym drobno zmiel orzechy nerkowca. Na małej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Dodać fasolkę szparagową i marchewkę i gotować na małym ogniu, mieszając, aż chrupiące-przetargu, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Dodaj garam masala, kminek, cayenne i kozieradka i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę. Zeskrobać mieszaninę do średniej miski i ostudzić, a następnie wymieszać z twarogiem, cheddarem, porzeczkami i zmielonymi nerkowcami; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Krakersy PełnoziarnisteKrakersy Pełnoziarniste
Garam MasalaGaram Masala
PorzeczkiPorzeczki
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Ostrożnie wypchaj głowę kalafiora, pakując niewielkie ilości mieszanki warzywnej między różyczkami i w żaluzje na spodniej stronie głowy. Ustaw nadziewane kalafior w naczyniu do pieczenia, po prawej stronie do góry, i łyżka jogurt polewa na całej głowie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
9
Piec kalafior przez około 1 godzinę, lub do bogato zbrązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
10
Odstawić na około 5 minut przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia76
Magazyn