Kalafior Nadziewany Z Przyprawami Indyjskimi
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Kalafior nadziewany przyprawami indyjskimi może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 382 kalorie. Ten przepis służy 4. Na $3.4 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ser cheddar, mielony kminek, pieprz cayenne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Dip z kalafiora Indyjskiego, Kalafior z przyprawami indyjskimi i ziemniakami, oraz Bloomin ' Indian-spiced kalafior.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Wymieszać kurkumę i 1 łyżkę soli, dodać główkę kalafiora i gotować, aż ledwo miękkie, o 15 protokół.
Przełożyć kalafior na duży durszlak i ostudzić.
Na małej patelni, toast mąki z ciecierzycy na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż złoty kolor, o 2 protokół. Mąkę zeskrobać do średniej miski i ostudzić, następnie wymieszać z jogurtem, pastą imbirową, pastą czosnkową i 1 łyżką oleju; doprawić solą.
W mini robocie kuchennym drobno zmiel orzechy nerkowca. Na małej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju.
Dodać fasolkę szparagową i marchewkę i gotować na małym ogniu, mieszając, aż chrupiące-przetargu, o 5 protokół.
Dodaj garam masala, kminek, cayenne i kozieradka i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę. Zeskrobać mieszaninę do średniej miski i ostudzić, a następnie wymieszać z twarogiem, cheddarem, porzeczkami i zmielonymi nerkowcami; doprawić solą i pieprzem.
Ostrożnie wypchaj głowę kalafiora, pakując niewielkie ilości mieszanki warzywnej między różyczkami i w żaluzje na spodniej stronie głowy. Ustaw nadziewane kalafior w naczyniu do pieczenia, po prawej stronie do góry, i łyżka jogurt polewa na całej głowie.
Piec kalafior przez około 1 godzinę, lub do bogato zbrązowieje.
Odstawić na około 5 minut przed podaniem.