Kalafior Maque Choux

Kalafior Maque Choux
Kalafior Maque Choux może być tylko Kreolski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.26 za porcję. Jedna porcja zawiera 414 kalorii, 7G białka, oraz 38 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka dekoracji: szalotki, rosół z kurczaka, kukurydza i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Maque Choux, Maque Choux, oraz Maque Choux dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
W misce wrzucić kalafior z olejem, sól koszerną i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Rozprowadzić w 1 warstwie w płytkiej (1-cal-Głębokie) patelni do pieczenia i pieczenia, obracając się szczypcami w połowie pieczenia, aż złoty kolor i miękkie, 20 do 25 minut łącznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
4
Kalafior przełożyć łyżką szczelinową na papierowe ręczniki, aby odsączyć, następnie ostrożnie wlać olej z patelni do pieczenia przez sito o drobnych oczkach do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Podczas pieczenia kalafior, przynieść hominy i śmietany tylko na wolnym ogniu w 1-do 1 1/2-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, następnie zdjąć z ognia i odstawić, odkryte, mieszając od czasu do czasu, 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
HominyHominy
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
6
W międzyczasie rozgrzać masło i 2 łyżki przesączonego oleju w 3-litrowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi, następnie gotować szynkę (jeśli używasz), mieszając, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
7
Dodaj cebulę i paprykę i gotować, mieszając, aż zmiękną, 4 do 5 protokół. Wymieszać czosnek, płatki czerwonej papryki i liść laurowy i gotować, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
8
Dodać ocet i bulion i gotować energicznie, odkryte, aż ciecz jest zmniejszona o około połowę, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
9
Wymieszać w mieszaninie hominy i kukurydzy i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
HominyHominy
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
10
Dodać kalafior i sól do smaku i gotować na wolnym ogniu, mieszając raz lub dwa razy, aż do ogrzania przez, O 2 protokół. Natkę pietruszki wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala

Składniki

0warzywo (np. szpinak)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)907papryka habanerokalafior średni, pokrojony w różyczki o szerokości 1 calakalafior średni, pokrojony w różyczki o szerokości 1 cala2Spód: okruszki z herbatników graham4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeża kukurydza (z 1 małego ucha) lub rozmrożona kukurydza mrożonaświeża kukurydza (z 1 małego ucha) lub rozmrożona kukurydza mrożona591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki2Spód: okruszki z herbatników grahamsos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekostka (1/4 cala) zielona paprykakostka (1/4 cala) zielona papryka2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia(15-oonce) Biała homina, opłukana i osuszona(15-oonce) Biała homina, opłukana i osuszona1warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion z kurczaka lub bulion niskosodowybulion z kurczaka lub bulion niskosodowy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula pokrojona w kostkę (1/4 cala) cebula pokrojona w kostkę (1/4 cala)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczerwona papryka pokrojona w kostkę (1/4 cala) czerwona papryka pokrojona w kostkę (1/4 cala)0warzywo (np. szpinak)suszone płatki gorącej czerwonej paprykisuszone płatki gorącej czerwonej papryki6trochę posiekanej cukiniiDekoracja: cienko pokrojone szalotkiDekoracja: cienko pokrojone szalotki2Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekana szynka wiejska lub serrano (opcjonalnie)drobno posiekana szynka wiejska lub serrano (opcjonalnie)1Turecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowegoTurecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowego2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn