Kalafior i ciecierzyca pilaf
Kalafior i pilaw z ciecierzycy może być tylko bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis, którego szukałeś. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 436 kalorii, 14g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 55 fanów. Jeśli masz kolendrę, migdały, różyczki kalafiora i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest niesamowite. Pilaw z kalafiora i nerkowca z curry z ciecierzycy, Revithopilafo (Pilaf Z Ciecierzycy), oraz Pilaw z indyka i ciecierzycy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej, nieprzywierającej patelni i dodać cebulę. Gotować na średnim ogniu przez 5 minut, aż zacznie się złocić. Wymieszać z pastą curry i gotować przez 1 min.
Dodać ryż, kalafior i ciecierzycę, mieszając do herbu w pastie.
Wlać wywar i wymieszać. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10-15 minut, aż ryż i kalafior będą miękkie i cały płyn został wchłonięty. Wymieszać z migdałami i kolendrą, następnie podawać.