Kalafior Cheddar
Cheddar kalafior wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 260 kalorii. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz mąkę, pieprz, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 16%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Kalafior Cheddar, Cheddar-Zupa Kalafiorowa, oraz Piec Cheddar Z Kalafiora dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż kalafior w koszyku na parze nad wrzącą wodą. Przykryć i pary 10 minut lub do crisp-tender.
Umieść w lekko nasmarowanym naczyniu do pieczenia 2-ćwiartkowym.
Roztopić masło w ciężkim sosie-pan na małym ogniu; ubić w mące, ubijając do gładkości. Gotować, ubijając stale, 1 minuta. Stopniowo ubijaj mleko; gotuj na średnim ogniu, stale ubijając, aż zgęstnieje i będzie bąbelkowy.
Dodać ser i kolejne 4 składniki, mieszając, aż ser się rozpuści. Wymieszać w 1 1/2 szklanki pokruszonej cebuli.
Wlać mieszaninę na kalafior.
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut.
Posypać pozostałą pokruszoną cebulą i piec jeszcze 5 minut.