Kalafior "Bistecche" z pancettą i jagodami Kapara
Kalafior "Bistecche" z Pancettan i jagody Kapar może być tylko dodatek szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 331 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 1,79 zł za porcję. Mieszanka wody, kapary pakowane w sól, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Oliwki mieszane z jagodami Kapara, Pieczone Białe Szparagi I Jagody Kapara, oraz Rosti Z Gravlaxem, Jagodami Kapara I Kremem Horsradish dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kapary wypełnione solą przepłukać na sitku i przełożyć do małej miski. Moczyć kapary w wodzie, aby pokryć o 2 cale przez 30 minut.
Odcedzić i powtórzyć moczenie.
Ponownie odcedzić, następnie spłukać i osuszyć.
Podczas gdy kapary namaczają, umieść stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°.
Gotować pancetta w 1 suche 12-calowa patelnia na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ostry, o 10 protokół, a następnie przenieść z rowkiem łyżką do ręczników papierowych do odsączenia.
Wylać tłuszcz i wytrzeć patelnię do czysta.
W małej misce wymieszać rodzynki i sok z cytryny.
Trim łodygi kalafiora równo z podstawą korony, odrzucając łodygi, a następnie przyciąć wszelkie liście. Umieść koronę kalafiora, łodygę w dół, na desce do krojenia.
Cut 1-calowy kawałek z 2 przeciwległych stronach korony i odrzucić, a następnie wyciąć koronę wzdłuż do 4 "steki," każdy o 3/4 do 1 cala szerokości.
Ciepła 1 łyżka oleju, 1 łyżka masła, 1/8 łyżeczka soli, i szczypta każdego cukru i pieprzu w każdym 12-calowej patelni na umiarkowanym ogniu, wirujące Patelnie od czasu do czasu, aż masło zaczyna brązowieć.
Dodaj 2 steki z kalafiora do każdej patelni i lekko doprawić solą i pieprzem, następnie gotować, aż spody będą złote, o 4 protokół.
Przenieś patelnie do piekarnika i pieczonego kalafiora, bez obracania, przełączanie pozycji patelni w połowie pieczenia, aż kalafior będzie po prostu miękki, a spody są złotobrązowe, 8 do 15 minut (w zależności od grubości).
Podczas pieczenia kalafiora, doprowadzić wodę tylko do wrzenia w 1-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, a następnie mieszać w pancetta, kapary, rodzynki z sokiem z cytryny, i jagody Kapar.
Dodać pozostałą 1/2 kija masła i mieszać aż włączone.
Zdjąć z ognia i doprawić pieprzem.
Steki z kalafiora ostrożnie odwrócić łopatką na talerz i sos łyżką nad nimi.
* Dostępne w sklepach z żywnością specjalistyczną i chefshop.com
Jeśli twoja sól morska jest bardzo gruba, lekko zmiażdż ją moździerzem i tłuczkiem lub dnem ciężkiej patelni.