Kalafior Au Gratin
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać kalafior Au Gratin spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.58 za porcję. Jedna porcja zawiera 146 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka sera asiago, grubo zmielony pieprz, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Kalafior Au Gratin, Zapiekanka Z Kalafiora, oraz Zapiekanka Z Kalafiora.
Instrukcje
Oddzielić kalafior na różyczki. W rondlu 3-quart, podgrzać 1 cal osolonej wody (1/2 łyżeczki soli do 1 szklanki wody) do wrzenia.
Dodać kalafior, cebulę i sok z cytryny; przykryć i podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić około 6 minut lub aż kalafior jest po prostu przetargu.
Piekarnik rozgrzać do 425ºF. W 9-calowej kwadratowej patelni, wymieszaj olej, czosnek i pietruszkę.
Podgrzać w piekarniku 5 minut.
Na patelni rozprowadzić kalafior i cebulę, posypać pieprzem i serem.
Piec odkryte około 20 minut lub aż ser topi się i tworzy złotą brązową skórkę.