Kalafior alla Parmigiana
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać kalafior alla Parmigianan spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 90 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz kalafior, pieprz cytrynowy panko bułka tarta, parmezan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kalafior alla Parmigiana, Kalafior Chiarello Alla Parmigiana, oraz Melanzane alla Parmigiana-bakłażan parmigiana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 218°. masło 10x8-cala owalne naczynie do pieczenia lub naczynia o równoważnej wielkości.
Doprowadzić do wrzenia duży garnek obficie osolonej wody.
Dodać kalafior, i gotować, aż lekko zmięknie, ale nadal zachowując pewne chrupkość, o 3 protokół.
Dobrze spuścić, a następnie pokroić je wzdłuż, aby łodygi miały grubość około 1/4 cala.
Ułóż plastry, nakładając je szczelnie, w przygotowanym naczyniu do pieczenia. Doprawić solą i kilkoma mielonymi pieprzem; doprawić cienkimi plasterkami masła.
Posypać serem i bułką tartą.
Piec odkryte, aż lekko rumiane na górze, o 30 protokół.