Kakao-pył ciemna czekolada Bombe może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.26 za porcję. Jedna porcja zawiera 1225 kalorii, 17g białka, oraz 82g tłuszczu. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odebrać czekoladę, jajka, kakao w proszku, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Kakaowa Bombka Z Ciemnej Czekolady, Migdały Pokryte Ciemną Czekoladą Kakaową (Power Foods), oraz Tort czekoladowo-karmelowy ze złocistymi Kasztanami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Na Lukier czekoladowy Ganache
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Lukier
2
W małym rondlu, połączyć śmietanę i cukier i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Ciężki
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Umieść czekoladę w żaroodpornej misce i wylej gorącą mieszankę kremu na wierzch. Pozostaw przez 1 minutę, a następnie ubij razem, aż będzie gładka.
Przenieść mieszaninę do płytkiego naczynia do pieczenia i przykryć powierzchnię folią. Schłodzić w temperaturze pokojowej, aż ganache zgęstnieje do konsystencji lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Patelnia Do Pieczenia
5
Do syropu czekoladowego
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Czekoladowy
6
W średnim rondlu, doprowadzić cukier i 3/4 szklanki wody na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
7
Zdjąć z ognia i, za pomocą blendera ręcznego, puree w czekoladzie, aż będzie gładka. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender Zanurzeniowy
8
Na czekoladowe ciasto Genoise
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
9
Rozgrzej piekarnik do temperatury 160°. nasmaruj wnętrze miski ze stali nierdzewnej o pojemności 3 litrów nieprzywierającym sprayem do gotowania i lekko posmaruj mąką.
Jedną trzecią średniego rondla napełnij wodą i gotuj na wolnym ogniu. W misce miksera elektrycznego ubijamy, aby połączyć jajka, żółtko i cukier. Ustaw miskę nad garnkiem gotującej się wody. Kontynuuj ubijanie, aż temperatura mieszaniny osiągnie 140 ° F.
Wyjmij z ognia i umieść miskę na mikserze z mocowaniem trzepaczki. Ubij ze średnią prędkością, aż ostygnie do temperatury pokojowej i utworzy wstążki, gdy spadnie z trzepaczki, około 5 minut.
Przesiać kakao w proszku i 1 1/2 szklanki mąki razem do średniej miski. Za pomocą gumowej szpatułki złóż suche składniki do mieszaniny jaj w 3 dodatkach, aż nie pozostaną smugi.
Piec przez 1 godzinę i sprawdź ciasto, wkładając Tester ciasta do środka. Gdy tester wyjdzie czysty, wyjmij z piekarnika i natychmiast odwróć ciasto na regał chłodzący.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Piekarnik
17
Po ostygnięciu użyj ząbkowanego noża, aby podzielić ciasto na 3 równe warstwy i ustawić je na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Ząbkowany
18
Posmaruj każdą warstwę około 2 łyżkami syropu czekoladowego na stronę, aby zwilżyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Czekoladowy
19
Zamrozić górną część 2 dolnych warstw ganaszem w ilości równej grubości warstw ciasta. Ułóż warstwy z powrotem i zamrozić zewnętrzną część ciasta pozostałym ganache.
20
Do czekoladowych wstążek
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
21
Wlać około 1/2 szklanki czekolady na płaskiej powierzchni marmuru, szkła lub stali nierdzewnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
22
Rozłóż go na prostokąt o grubości 1 milimetra, o długości około 2 stóp i szerokości 6 cali. Pozostaw czekoladę do Ustawienia na 5 minut, lub do momentu, gdy nie jest już płynny lub błyszczący, ale jest jeszcze lekko miękki. Za pomocą szpachelki ze stali nierdzewnej o prostych krawędziach, trzymanej pod kątem 45 stopni, zeskrobaj czekoladę w kierunku wzdłużnym, tworząc faliste wstążki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
23
Przenieś wstążki na tacę i powtórz proces, aż cała czekolada zostanie zużyta. Udekoruj ciasto wstążkami.