Kaczuszki Pieczone Żurawinowo-Pomarańczowe
Kaczuszki pieczone żurawinowo-pomarańczowe zajmują około 3 godziny i 15 minut od początku do końca. Za 66 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 127 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Ten przepis z Taste of Home wymaga bulionu z kurczaka, żurawiny, sosu sojowego i pomarańczy pępka. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Wolnowarowa Pieczeń Wieprzowa Żurawinowo-Pomarańczowa, Crock-Pot Cranberry & Orange Glazed Pork Roast, oraz Sekretny składnik (żurawina): Chutney żurawinowy z pomarańczą i skrystalizowanym imbirem.
Instrukcje
Dobrze nakłuć skórę kacząt.
Umieść cztery ćwiartki pomarańczy, jedną gałązkę rozmarynu i 1/4 szklanki żurawiny w każdej wnęce; związać podudzia razem.
Połóż pierś do góry na ruszcie na brytfannie.
W dużej misce wymieszać sok pomarańczowy, bulion, sos sojowy, cukier, imbir i czosnek; dobrze wymieszać. Wstaw do lodówki 1/2 szklanki na glazurę.
Kaczuszki polać 1 szklanką; posyp pozostałą żurawiną. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 1 godzinę. Odkryć; piec 1-1 / 2 godziny dłużej, często fastrygując pozostałą mieszanką soku pomarańczowego. (
Odsącz tłuszcz z patelni, gdy się gromadzi.)
Połącz marmoladę i zarezerwowaną mieszankę soku pomarańczowego; rozprowadzić na kaczych.
Piec bez przykrycia przez 30-40 minut dłużej lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 180°. Wyrzuć pomarańcze, rozmaryn i żurawinę z ubytków.
Pozostaw Kaczuszki na 10 minut przed rzeźbieniem.